Płynny, alkoholowy preparat dezynfekcyjno-myjący o działaniu bakteriobójczym i grzybobójczym (drożdżakobójczym).
ZASTOSOWANIE: Preparat przeznaczony do mycia i dezynfekcji powierzchni w obszarach kuchennych, restauracyjnych, cateringowych, obróbki żywności i zakładach przemysłu spożywczego. Skutecznie likwiduje bakterie i grzyby. Nadaje się do powierzchni mających kontakt z żywnością. Zalecany do dezynfekcji powierzchni takich jak blaty, stoły, krajalnice, urządzenia, ciągi produkcyjne, powierzchnie ze stali szlachetnej, lady chłodnicze, lodówki, pojemniki GN, urządzenia i wyposażenie kuchni, zakładów spożywczych i gastronomii. Zalecany do wszelkich powierzchni.
PRODUKT POSIADA POZWOLENIE NR: 6692/16.
Produktów biobójczych należy używać z zachowaniem środków ostrożności. Przed każdym użyciem należy przeczytać etykietę i informacje dotyczące produktu.
Dezynfekowane powierzchnie spryskać preparatem i pozostawić na 1 minutę.
Zdezynfekowane powierzchnie mogą być używane bezpośrednio po procesie dezynfekcji. Nie wdychać par lub rozpylanej cieczy. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.
Zakres zastosowania | Stężenie roztworu | Czas ekspozycji | Temperatura |
Powierzchnie czyste - bakterie i grzyby |
100% |
1 minuta |
20 oC |
Powierzchnie brudne - bakterie i grzyby |
100% |
1 minuta |
20 oC |